Introductie

NL Zonnepanelen is een organisatie, die Nederland helpt om zijn duurzame doelen te bereiken door het plaatsen van zonnepanelen bij consumenten in Noord-Holland. Zij onderscheiden zich door uitstekende kwaliteit te leveren en klanten bij het terugvragen van de btw op hun zonnepanelen te assisteren.

Voordat we met de campagne begonnen, was Wout (mede-eigenaar) sceptisch of onze strategie wel zou werken en of de leads, die wij aanleveren, wel warm genoeg zouden zijn om het ook rendabel te kunnen maken.

Onze aanpak

HET ‘HAAKJE’

Voordat we met de campagne begonnen, hebben we naar de strategie gekeken en hoe we deze konden implementeren. We wisten als we niet het juiste ‘haakje’ hadden om hun aandacht te trekken, dat het lastig zou worden om bezoekers zo ver te krijgen om hun gegevens achter te laten. Vaak zien we dat kwaliteit pas belangrijk wordt nadat de zonnepanelen al zijn geïnstalleerd. Dit was dus iets wat wij helaas niet direct als het juiste haakje konden gebruiken. Toen wij dieper nadachten over andere unieke verkooppunten was het de tekst “Wij regelen de complete btw-teruggave” iets waar we wel een goed gevoel over hadden. Dit gevoel ontstond omdat het uniek, meetbaar en erg pakkend is.

LANDINGSPAGINA

NL Zonnepanelen had zelf al een landingspagina die ze graag wilden gebruiken voor de campagnes. We hebben een aantal conversie-optimaliserende wijzigingen aangebracht om optimaal resultaat te garanderen.

DE ADVERTENTIES & CAMPAGNES

De eerste week is altijd de testfase en in deze fase hebben wij verschillende afbeeldingen, teksten en doelgroepen getest. Ook was ons doel om in deze fase zoveel mogelijk data van de campagnes te verzamelen om exact te kunnen bekijken wat er wel werkt en wat niet. NL Zonnepanelen stelde hoge eisen aan hun leads. Hiermee bedoelen we dat de leads naast het invullen van de contactgegevens ook een aantal vragen moesten beantwoorden. Dit waren vragen zoals: ‘Per wanneer wil je zonnepanelen?’, ‘Hoe groot is je dak?’, ‘Wat is je energieverbruik?’, ‘Wat voor soort dak heb je?’ en nog een aantal andere vragen. Dit maakte het proces voor de bezoekers een stuk lastiger, waardoor het genereren van een lead duurder werd. Wel zorgt deze aanpak ervoor dat de leads die binnenkomen een stuk warmer zijn en dat je al meer informatie over die bezoeker hebt voordat je die contacteert.

Hierdoor hadden we een iets moeilijkere start dan we hadden verwacht. We zaten aan het begin tegen de 40 euro kosten per erg warme lead. Dit is best redelijk, maar we wisten dat dit nog veel goedkoper kon.

OPSCHALEN

Aangezien we in de eerste maand verschillende acties hadden getest, konden we aan de hand van deze data meer inzicht krijgen in de strategieën, die het beste bleken te werken. Hierdoor konden we in de tweede maand naar gemiddeld 25 euro kosten per warme lead. Dit was al veel beter als in de eerste maand, maar toch geloven wij dat ‘goed genoeg’ nooit echt goed genoeg is. Wij geloven dat we altijd moeten streven naar excellentie en in ons geval is dat de laagst mogelijke leadprijs voor onze klanten.

Uiteindelijk is het ons gelukt om naar gemiddeld 15 euro kosten per lead te gaan en kregen wij van NL Zonnepanelen een maandelijks advertentiebudget van 2.700 euro. Wij zorgen ervoor dat hun salestijgers elke dag weer warme leads krijgen, die ze kunnen bellen en zij zorgen ervoor dat ze hun potentiële klanten op de best mogelijke manier helpen.

Het resultaat was geweldig

Momenteel genereren we 180 leads per maand met een gemiddelde conversie van 10-15% voor de installatie van zonnepanelen, met een waarde tussen de 2.000 – 4.000 euro.

Gemiddeld genereren we nu 180 warme leads per maand

Een gemiddelde conversie van 10-15%

Met een gemiddelde orderwaarde van €2.000 tot €4.000 euro!

Gigaleads
Wout Stigter

Eigenaar

Let’s talk!

Ben jij klaar om jouw bedrijf naar het volgende level te tillen? Neem dan snel contact op om te kijken of we een match zijn.

Door de hoge vraag naar onze diensten gaan alle aanvragen vooraf aan een screening.

gigaleads reviews trustpilot
gigaleads google reviews
Plan een afspraak in!

Vul onderstaand formulier in om te zien of je in aanmerking komt voor onze service.

1
2
gigaleads trustpilot reviews
gigaleads google reviews
beste marketingbureau van nederland